Referenciák

referencies

Tatabánya Science Park

Tatabánya Science Park

Az egykori márgabánya területén megvalósuló komplex, ipari, városi jellegű és rekreációs fejlesztésen dolgozó csapatunk látja el a teljeskörű előkészítés feladatait, valamint a koordinálja a projekt-menedzsmentet. Az előkészítésnek része volt a helyi hatóságokkal való koordináció, melynek sarkalatos pontjának a területre vonatkozó szabályozás módosítása bizonyult. A jövőbeli feladatok a projekt teljes központi  koordinálására vonatkoznak.

Részletek
referencies

Andrássy 40-42

Andrássy 40-42

Cégünk részese volt a budapesti Andrássy út 40-42. szám alatti épületet érintő revitalizációs projekt szervezői csapatának, melynek során megtörtént a díszes palota renoválásának és 3600 négyzetméteres hotellé való átalakításának tervezése és előkészítése.

Részletek
referencies

Soroksári Út

Soroksári Út

A Soroksári úti volt közvágóhíd fejlesztésének gazdája, az APD Ingatlanfejlesztő és a koncepciótervet készítő londoni Chapman Taylor építésziroda helyi partnereként egyfelől műszaki ellenőri, másfelől a helyi és országos építési szabályokkal kapcsolatos tanácsadási és szakmai fordítási feladatokat láttunk el a projekt keretében.

Részletek
referencies

Vajkay Offices

Vajkay Offices

Az emberi érzékekre épülő építészet és a fenntartható tervezés szempontjait ötvöztük annak érdekében, hogy egy csúcskategóriás irodai külsőt teremtsünk a Vajkay utcában.

Részletek
referencies

BDKSZ Lőtér

BDKSZ Lőtér

Manapság a lővészet nem csupán egy sport, hanem egy esemény és találkozási pont. Olyan igények és funkciók kapcsolódnak hozzá, ami nem csupán a lőtér használatra irányul. Válaszul az tervezett épület egy olyan hátteret ad a sportolni vágyóknak, amely az elegancia érzésével tölti el az ide érkező vendégeket és egész napos programnak biztosít helyszínt. Az épülettömeg egyszerű, háromszög alakú forma, amely idomul a telek adottáságaihoz. Az épület feltárása a hosszoldal közepén történik, így megérkezéskor teljes egészében megmutatkozik az épület pavilonszerű tömege és homlokzati dinamikája. A lőtér pályák a pinceszinten rejtve helyezkednek el, míg a pavilon földszintjén kávézó, áruház, iroda és közösségi tér kap helyet. A látszóbeton és szálcement felületeket a bejáratnál található vízfelület és pergolás terasztető ellensúlyozza.

Részletek
referencies

Keleti pályaudvar business váró

Keleti pályaudvar business váró

A fenntarthatóság és az ipari szemlélet figyelembevételével gondoltuk újra a régi üzleti tárgyalót, tiszteletben tartva a Magyar Nemzeti Vasút szellemi örökségét.

Részletek
referencies

Villa SZ6

Villa SZ6

A villaépület a II. kerület Petneházy rét egyik utcájában, újépítésű és kortárs épületek környezetében fekszik. A terv egy olyan letisztult tömeget formáz az enyhén lejtős domborzatba, ahol a kiszolgáló és garázs funkciók félig a földbe süllyednek, míg a lakórész dinamikusan kiemelkedik. Az épület egy modern párnak készül, akiknek a privát, de világos hálórész és a nyitott, tágas nappali kihangsúlyozása fő szempont volt. A földszinten kap helyet a főbejárat, ahonnan belső lépcsőn lehet megközelíteni a lakórészt. A földszint tömörségével ellentétben az emeleti rész világos a nagy üvegfelületeknek köszönhetően. Míg a déli tájolású hálószoba és nappali szinte teljes üvegfelületet kap, addig a fürdőt, vendégszobát, konyhát és a gyerekszobát az utca, valamint a szomszéd felé egy intimebb homlokzati kialakítás takarja.A dinamikusan kiemelkedő rész sötétebb, fa mintázatú Trespa burkolatot kap, míg az épület fő tömege matt fehér Trespa burkolatot. A főbejáratot , valamint a sötét tömeget egy porszórt alumínium lemez
szegélyezi. Az ablakok zsaluján, valamint a garázskapun ugyanaz a Milano Grigio Trespa burkolat található, ezzel egységesítve a homlokzati kialakítást. A terasz továbbnyúlik az épület homlokzatán, ezzel kihangsúlyozva a zöld felület összekötését az építettel. A végében egy pihenőrész, kerti grillező kap helyet, a tetejét könnyűszerkezetes tető fedi, csakúgy, mint az egyik oldalát.

Részletek
referencies

Zipline

Zipline

A tervezési program a visegrádi Nagyvillám-hegy környéki turisztikai attrakciókat ( zip-line és kabinos felvonó) és az ezekhez tartozó kiszolgáló épületet foglalja magában. A cél egy olyan épület létrehozása volt, mely a funkciójához igazodóan dinamikus megjelenésű, mindamellett a környezetéhez adaptívan és alázatosan viszonyul. A tömegformálás alapvetése az épülethez közvetve csatlakozó kilátótorony ablakmotívumainak kiterjesztett absztrakciója, mely az egész épületen végigfutva jelenik meg.Az épület tömege terepszint alatt elhelyezkedésével rejtve marad, nem konkurál a kapcsolódó műemléki épülettel, ugyanakkor a terepadottságokat használva erőteljes és lendületes megjelenésű.A komplex funkciójú épület az attrakciók kiszolgáló egységeink kívül egy turisztikai pavilonként működik, fogadóterekkel, vendéglátótérrel és konyhával, valamint irodahelyiséggel és vizesblokkal. A természetes fény bejutását az épülettömeg súlypontjában elhelyezett átrium tér biztosítja, mely adott esetben a vendéglátótér kültéri bővítését is szolgálhatja.

Részletek
referencies

Kalandpark_PH

Kalandpark_PH

Részletek
referencies

CSMR Apartmanhaz

CSMR Apartmanhaz

Részletek

Partnereink

Monarch
4ig
Bátonyterenye Önkormányzat
Budapest Főváros Önkormányzata
Budapest Közút Zrt.
Cédrus Egyesület
Chameleon
Chapman Taylor
CreaCity
Design Terminal
Dominarium
EBRD
Espressoul
Etyek Önkormányzat
FBIS Architects
Füzesabony Önkormányzat
GAM
Gaspar Bonta
IBM
Magyar Művészeti Akadémia
Mammut
Metrans Danubia Zrt.
MFB
MNV
Nepi Rockcastle
Optima
Pásztó Önkormányzat
Platio
Raw Development
S73
Smart Buildings Center
Smartsolutions Klaszter
Sopron Önkormányzat
Tatabánya Önkormányzat
Tescoma
Tiba
Valdocco
KETA
© 2019 Urban pm Kft. All rights reserved.